Praktische info

Valuta en geldzaken op Kefalonia

Valuta en geldzaken op Kefalonia

Tijdens mijn verblijf op het prachtige eiland Kefalonia was ik benieuwd naar hoe het zit met valuta en geldzaken. Als Nederlandse vakantieganger is het altijd handig om te weten welke valuta er gebruikt wordt en waar je het beste geld kunt wisselen. In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen en tips met je!

Valuta

Op Kefalonia wordt er betaald met de Euro. Dit is natuurlijk heel handig voor Nederlandse toeristen, aangezien we dezelfde valuta gebruiken. Je hoeft dus geen rekening te houden met wisselkoersen of het omrekenen van bedragen, wat het een stuk makkelijker maakt om je budget te beheren tijdens je vakantie.

**Let op:** Het kan voorkomen dat sommige kleine winkels of restaurants alleen contant geld accepteren, dus zorg ervoor dat je altijd wat cash op zak hebt.

Geld wisselen

Als je van plan bent om geld te wisselen op Kefalonia, zijn er verschillende opties beschikbaar. Je kunt terecht bij banken, wisselkantoren of zelfs in sommige hotels. Het beste is om dit te doen bij een officieel wisselkantoor, aangezien zij vaak de meest gunstige wisselkoersen hanteren.

**Tip:** Vergelijk altijd even de koersen van verschillende wisselkantoren voordat je besluit om geld te wisselen, zodat je zeker weet dat je een goede deal krijgt.

Pinnen en creditcards

Op Kefalonia zijn er genoeg pinautomaten beschikbaar waar je met je Nederlandse pinpas geld kunt opnemen. Let er wel op dat sommige pinautomaten extra kosten in rekening kunnen brengen, dus vraag eventueel bij je eigen bank na of zij samenwerken met bepaalde banken op het eiland om deze kosten te vermijden.

Daarnaast worden creditcards zoals Visa en Mastercard op veel plaatsen geaccepteerd, vooral in de grotere toeristische gebieden. Het kan echter handig zijn om altijd wat contant geld bij je te hebben voor noodgevallen of kleine aankopen.

Conclusie

Al met al zijn valuta en geldzaken op Kefalonia goed geregeld en hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten. Zolang je wat contant geld op zak hebt en slim omgaat met het wisselen van geld, kun je optimaal genieten van al het moois dat dit Griekse eiland te bieden heeft. Dus gooi die zorgen overboord en geniet van je vakantie in het zonnige Kefalonia!

Kefalonia