Praktische info

Verkeersregels en rijden op Kefalonia

Verkeersregels en rijden op Kefalonia

Ben je van plan om Kefalonia te bezoeken en vraag je je af hoe het zit met de verkeersregels en het rijden op dit prachtige Griekse eiland? In dit artikel deel ik mijn eigen ervaringen en geef ik je handige tips, zodat je met een gerust hart de weg op kunt.

Verkeersregels op Kefalonia

Als je op Kefalonia gaat rijden, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels in Griekenland. Enkele belangrijke regels die je moet weten zijn:

  • Links rijden: Op Kefalonia rijdt men aan de rechterkant van de weg, net zoals in Nederland. Let goed op bij het afslaan en invoegen.
  • Alcoholpromillage: De wettelijke limiet voor alcohol in het bloed is 0,5 promille. Drink dus geen alcohol als je nog moet rijden.
  • Verkeersborden: Let goed op de verkeersborden en volg de aanwijzingen op de weg. Let vooral op bij rotondes.

Rijden op Kefalonia

Het rijden op Kefalonia kan soms wat uitdagend zijn, vooral als je gewend bent aan de rustigere wegen in Nederland. Hier zijn een paar tips om het rijden op het eiland wat gemakkelijker te maken:

  1. Rustig aan doen: Neem de tijd en rijd rustig, vooral op bochtige en smalle wegen. Geniet van het prachtige landschap om je heen.
  2. Let op andere weggebruikers: Houd rekening met de lokale bevolking en andere weggebruikers. Geef altijd voorrang waar nodig.
  3. Parkeren: Let goed op waar je mag parkeren en betaal indien nodig parkeerkosten. Zorg ervoor dat je geen overlast veroorzaakt voor anderen.

Auto huren op Kefalonia

Als je geen eigen auto hebt, kun je op Kefalonia gemakkelijk een auto huren. Er zijn verschillende verhuurbedrijven op het eiland waar je een auto kunt huren voor een redelijke prijs. Zorg ervoor dat je een geldig rijbewijs en eventueel een internationaal rijbewijs bij je hebt.

Tips voor het huren van een auto:

  • Vergelijk prijzen: Kijk rond en vergelijk prijzen van verschillende verhuurbedrijven voordat je een keuze maakt.
  • Controleer de auto: Controleer de auto op eventuele schade voordat je wegrijdt. Maak foto’s voor bewijs.
  • Verzekering: Sluit een goede verzekering af om eventuele schade te dekken. Vraag het verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.

Met deze tips en informatie ben je goed voorbereid om de weg op te gaan en het prachtige Kefalonia te verkennen. Geniet van de vrijheid van het rijden en ontdek alle mooie plekjes die het eiland te bieden heeft!

Veel plezier op de weg!

Kefalonia