Praktische info

Het vinden van medische hulp en apotheken op Kefalonia

Het vinden van medische hulp en apotheken op Kefalonia

Ben je op vakantie op het prachtige Griekse eiland Kefalonia en heb je medische hulp nodig? Geen zorgen, er zijn verschillende opties beschikbaar voor toeristen die een dokter of apotheek moeten vinden. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaringen en tips om snel en gemakkelijk hulp te krijgen wanneer dat nodig is.

Medische hulp

Dokterspraktijken

Als je een dokter nodig hebt op Kefalonia, kun je het beste eerst informeren bij de receptie van je accommodatie. Zij hebben vaak een lijst met Engels-sprekende artsen en kunnen je helpen met het maken van een afspraak. Mocht je met spoed medische hulp nodig hebben, kun je het algemene noodnummer 112 bellen. De alarmcentrale zal je doorverwijzen naar de dichtstbijzijnde arts of ziekenhuis.

Ziekenhuizen

Op Kefalonia zijn verschillende ziekenhuizen waar je terecht kunt voor medische hulp. Het belangrijkste ziekenhuis bevindt zich in de hoofdstad Argostoli. Hier kun je terecht voor zowel spoedeisende als minder dringende zaken. Het is handig om je zorgverzekeringpas en identiteitsbewijs mee te nemen wanneer je naar het ziekenhuis gaat.

Apotheken

Locaties en openingstijden

Op Kefalonia zijn er verschillende apotheken verspreid over het eiland. Deze zijn meestal van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 14.00 uur en van 17.30 tot 20.30 uur. Op zaterdag zijn ze vaak alleen in de ochtend geopend. Buiten deze tijden zijn er altijd apotheken die dienst hebben voor spoedgevallen.

Medicatie

Als je medicatie nodig hebt, is het handig om te weten dat je voor sommige geneesmiddelen een recept van een Griekse arts nodig hebt. Je kunt ook proberen om een Nederlandse arts te vragen om een recept dat je kunt laten zien bij de Griekse apotheek. Vergeet niet om altijd je zorgverzekeringpas en identiteitsbewijs bij je te hebben.

Mijn eigen ervaring

Tijdens mijn vakantie op Kefalonia kreeg ik last van een infectie en moest ik op zoek naar een dokter. Ik vroeg bij de receptie van mijn hotel om hulp en zij stuurden me naar een Engels-sprekende arts in de buurt. Binnen een mum van tijd werd ik geholpen en kreeg ik de juiste medicatie voorgeschreven. Gelukkig kon ik snel weer genieten van mijn vakantie!

De volgende keer dat je op Kefalonia bent en medische hulp nodig hebt, weet je nu precies wat je moet doen. Laat je niet tegenhouden door een klein ongelukje en geniet van alles wat dit prachtige eiland te bieden heeft!

Tot slot

Of je nu een dokter nodig hebt of een apotheek zoekt, op Kefalonia ben je in goede handen. Met de juiste informatie en voorbereiding kun je snel de hulp krijgen die je nodig hebt en je vakantie voortzetten zonder al te veel gedoe. Dus geniet van de zon, de zee en de Griekse gastvrijheid en maak je geen zorgen als je wat medische hulp nodig hebt. Het komt allemaal goed op dit prachtige eiland!

Kefalonia