Praktische info

Openingsuren van winkels en restaurants op Kefalonia

Ontdek de winkels en restaurants op Kefalonia

Als je op vakantie bent op het prachtige eiland Kefalonia, wil je natuurlijk weten wanneer de winkels en restaurants geopend zijn. Het kan vervelend zijn om voor een gesloten deur te staan wanneer je net iets wilt gaan kopen of lekker uit eten wilt gaan. In dit artikel zal ik je meer vertellen over de openingsuren van de winkels en restaurants op Kefalonia, gebaseerd op mijn eigen ervaring.

Winkels

De meeste winkels op Kefalonia zijn geopend van maandag tot en met zaterdag. De openingstijden variëren per winkel, maar over het algemeen zijn ze geopend van 9.00 uur tot 14.00 uur en van 17.00 uur tot 21.00 uur. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten, met uitzondering van supermarkten en souvenirwinkels in toeristische gebieden.

Supermarkten

De supermarkten op Kefalonia hebben vaak ruimere openingstijden dan andere winkels. Je kunt hier vaak terecht van 8.00 uur tot 22.00 uur, zeven dagen per week. Dit is handig als je nog boodschappen wilt doen na een lange dag op het strand.

Winkels in toeristische gebieden

In de toeristische gebieden, zoals Fiskardo en Argostoli, zijn de winkels vaak langer geopend vanwege de vele bezoekers. Hier kun je vaak ook op zondag terecht om souvenirs of lokale producten te kopen.

Restaurants

De restaurants op Kefalonia hanteren meestal andere openingstijden dan de winkels. De meeste restaurants openen hun deuren rond 18.00 uur en sluiten pas na middernacht. Dit betekent dat je ruim de tijd hebt om te genieten van een heerlijke Griekse maaltijd en een goed glas wijn.

Lunch

Sommige restaurants op Kefalonia zijn ook geopend voor de lunch, maar dit kan per restaurant verschillen. Het is altijd aan te raden om van tevoren te informeren of een restaurant ook voor de lunch geopend is, zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan.

Reserveren

Vooral in het hoogseizoen is het verstandig om van tevoren een tafel te reserveren bij een restaurant op Kefalonia. De populaire restaurants zitten vaak snel vol, dus het is handig om teleurstellingen te voorkomen en alvast een plekje te reserveren.

Afsluiting

Zoals je kunt zien, zijn de openingstijden van winkels en restaurants op Kefalonia afhankelijk van het seizoen en de locatie. Het is altijd handig om vooraf even te informeren over de openingstijden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Geniet van het heerlijke eten en de mooie winkels op dit prachtige eiland!

Kefalonia