Praktische info

Gebruik van creditcards en betaalpassen op Kefalonia

Gebruik van creditcards en betaalpassen op Kefalonia

Op het prachtige Griekse eiland Kefalonia is het handig om te weten hoe je het beste kunt betalen. Tijdens mijn recente reis naar dit eiland heb ik veel ervaring opgedaan met het gebruik van creditcards en betaalpassen. In dit artikel zal ik mijn ervaringen met jullie delen en tips geven over hoe je het beste kunt betalen op Kefalonia.

Acceptatie van creditcards en betaalpassen

Op Kefalonia worden creditcards zoals **Visa** en **MasterCard** over het algemeen goed geaccepteerd. Veel hotels, restaurants en grotere winkels zullen creditcardbetalingen zonder problemen accepteren. Het is echter altijd handig om contant geld op zak te hebben, vooral in kleinere winkels of bij lokale markten waar creditcards misschien niet geaccepteerd worden.

Gebruik van betaalpassen

Het gebruik van betaalpassen zoals **Maestro** en **VISA Debit** is ook vrij gangbaar op Kefalonia. De meeste pinautomaten accepteren deze betaalpassen en je kunt gemakkelijk geld opnemen om contant te betalen. Zorg er wel voor dat je pinpas geschikt is voor gebruik buiten Europa en dat je je pincode goed in gedachten hebt.

Kosten en wisselkoersen

Bij het gebruik van creditcards en betaalpassen op Kefalonia is het belangrijk om rekening te houden met eventuele kosten en wisselkoersen. **Let op dat sommige banken extra kosten in rekening kunnen brengen voor transacties in het buitenland.** Neem voor vertrek contact op met je bank om te controleren welke kosten van toepassing zijn en om te informeren naar eventuele limieten voor geldopnames.

Pinlimiet en geldautomaten

De meeste pinautomaten op Kefalonia hanteren een pinlimiet voor geldopnames. Dit kan per bank verschillen, dus het is handig om dit vooraf te controleren. Zorg ervoor dat je voldoende contant geld op zak hebt voor het geval dat je meerdere keren geld moet opnemen. **Bij geldautomaten in Griekenland kun je over het algemeen maximaal 400 euro per transactie opnemen.**

Veiligheidstips

Het is altijd belangrijk om veilig met je creditcard en betaalpas om te gaan, zowel thuis als op reis. **Houd je pincode geheim en bescherm je pas tegen skimmen en diefstal.** Controleer regelmatig je transacties en neem bij verlies of diefstal van je kaart direct contact op met je bank om deze te blokkeren.

Contactloos betalen

Op Kefalonia is contactloos betalen steeds populairder aan het worden. De meeste moderne betaalterminals ondersteunen contactloze transacties, dus het kan handig zijn om te kijken of jouw kaart deze functie heeft. Met contactloos betalen kun je snel en gemakkelijk kleine bedragen afrekenen zonder je pincode in te voeren.

Ontdek Kefalonia op jouw manier

Met de juiste betaalmethode op zak kun je nu zorgeloos genieten van al het moois dat Kefalonia te bieden heeft. Of je nu een heerlijke maaltijd wilt nuttigen in een lokaal restaurant, souvenirs wilt kopen op de markt of een boottocht wilt maken langs de prachtige kustlijn van het eiland, met je creditcard of betaalpas kom je goed voorbereid aan.

Geniet van je tijd op Kefalonia en maak mooie herinneringen!

Kefalonia