Weer & Klimaat

Botanische tuinen van Kefalonia

Ontdek de pracht van de Botanische tuinen van Kefalonia

Als je van plan bent om het prachtige eiland Kefalonia te bezoeken, dan mag een bezoek aan de Botanische tuinen zeker niet ontbreken. Deze tuinen zijn een waar paradijs voor natuurliefhebbers en plantenkenners. Hier vind je een enorme diversiteit aan planten en bloemen in een schitterende omgeving. Het is een plek waar je even helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

De geschiedenis van de Botanische tuinen

De Botanische tuinen van Kefalonia zijn opgericht in 1998 door een groep enthousiaste botanici die de rijke flora van het eiland wilden behouden en beschermen. De tuinen zijn gelegen in het dorpje Havgas, in de buurt van de hoofdstad Argostoli, en beslaan een oppervlakte van maar liefst 15 hectare. Er zijn verschillende thematuinen te vinden, zoals een mediterrane tuin, een kruidentuin en een rotstuin. De tuinen zijn dan ook een ware schatkamer voor plantenliefhebbers.

Wat kun je verwachten in de Botanische tuinen?

De Botanische tuinen van Kefalonia zijn de thuisbasis van meer dan 2000 plantensoorten, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Je vindt er onder andere kleurrijke bloemen, exotische bomen, aromatische kruiden en geneeskrachtige planten. Het is een lust voor het oog en een feest voor de zintuigen. Daarnaast zijn er ook diverse diersoorten te vinden in de tuinen, zoals schildpadden, konijnen en diverse vogelsoorten.

Naast het bewonderen van al het moois in de tuinen, kun je ook deelnemen aan rondleidingen en workshops die regelmatig worden georganiseerd. Hier leer je meer over de verschillende planten en hun herkomst, en kun je zelfs je eigen plantenpot maken om mee naar huis te nemen. Het is een educatieve en leuke ervaring voor jong en oud.

Praktische informatie

De Botanische tuinen van Kefalonia zijn dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur en de entree bedraagt €5 per persoon. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen. Het is aan te raden om comfortabele schoenen te dragen, aangezien het terrein heuvelachtig kan zijn. Neem ook voldoende water en zonnebrandcrème mee, aangezien het in de zomer behoorlijk warm kan worden.

Vergeet ook niet om je fotocamera mee te nemen, want de Botanische tuinen zijn een waar paradijs voor fotografen. Van kleurrijke bloemen tot exotische bomen, er is genoeg om vast te leggen. En wie weet kom je ook nog een schildpad of konijn tegen die graag voor de camera poseert!

Afsluiting

Na een bezoek aan de Botanische tuinen van Kefalonia zul je ongetwijfeld geïnspireerd en vol energie weer naar huis gaan. Het is een plek die je doet beseffen hoe bijzonder en divers de natuur kan zijn. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in deze prachtige groene oase op het eiland van Kefalonia!

Kefalonia