Weer & Klimaat

Seizoensgebonden weersomstandigheden op Kefalonia

Ontdek de Seizoensgebonden Weersomstandigheden op Kefalonia

Heb je altijd al gedroomd van een vakantie op het prachtige Kefalonia? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de seizoensgebonden weersomstandigheden op dit Griekse eiland. De weersomstandigheden kunnen namelijk sterk variëren, afhankelijk van het seizoen waarin je het eiland bezoekt. In dit artikel zal ik je meer vertellen over mijn eigen ervaring met de verschillende weertypen op Kefalonia.

Zomer op Kefalonia

In de zomermaanden, van juni tot en met augustus, is het weer op Kefalonia warm en zonnig. De temperaturen kunnen oplopen tot wel 30 graden Celsius, waardoor het perfect weer is voor een ontspannen dag op het strand. Vergeet niet om je zonnebrandcrème mee te nemen en voldoende water te drinken om jezelf te beschermen tegen de zonnestralen. De zee is heerlijk warm en nodigt uit tot een verfrissende duik. Geniet van de lange zomeravonden met een glas ouzo in de hand.

Lijst met zomerse activiteiten op Kefalonia:

 • Stranddag op Myrtos Beach
 • Boottocht naar de prachtige grotten van Melissani en Drogarati
 • Watersporten zoals snorkelen en kajakken
 • Bezoek aan de pittoreske dorpjes Assos en Fiskardo

Najaar op Kefalonia

Het najaar, van september tot en met november, brengt mildere temperaturen en af en toe een verfrissende regenbui. De natuur op Kefalonia komt in deze periode prachtig tot bloei en de groene landschappen zijn adembenemend. Het is een perfect moment om te gaan wandelen en de vele charmante dorpjes van het eiland te verkennen. Vergeet niet om een paraplu mee te nemen voor het geval dat de hemel zich opent.

Activiteiten in het najaar op Kefalonia:

 • Wandeling door het Nationaal Park van Ainos
 • Proeverij van lokale gerechten in een traditionele taverne
 • Bezoek aan de Byzantijnse kloosters van Kefalonia

Winter op Kefalonia

Hoewel de winters op Kefalonia mild zijn in vergelijking met die in Noord-Europa, kan het eiland af en toe getroffen worden door regenachtig weer. De temperaturen liggen rond de 10 graden Celsius en de zee is te koud om in te zwemmen. Dit is de perfecte tijd om de rustige kant van het eiland te ervaren en te genieten van een knusse avond bij de open haard in een traditionele Griekse taverne.

Aanbevolen winterse activiteiten op Kefalonia:

 • Bezoek aan de middeleeuwse Venetiaanse burcht van Assos
 • Ontdekkingstocht langs de oudste olijfbomen van Kefalonia in het dorpje Anogi
 • Geniet van een glas lokale Robola wijn bij een gezellige wijnbar

Lente op Kefalonia

De lente, van maart tot en met mei, brengt een explosie van kleuren op Kefalonia. De bloemen bloeien, de vogels fluiten en de temperatuur begint langzaam weer te stijgen. Het is een prachtig seizoen om te genieten van de natuur en te wandelen door de weelderige valleien van het eiland. Vergeet niet om je camera mee te nemen om al dit moois vast te leggen.

Activiteiten in de lente op Kefalonia:

 • Wandeling door de Koutavos lagune bij Argostoli
 • Bezoek aan de ruïnes van het klooster van Agios Andreas
 • Proeverij van lokaal geproduceerde honing en olijfolie

Of je nu van zon, regen, kou of warmte houdt, Kefalonia heeft voor elk seizoen wel iets speciaals te bieden. Dus pak je koffers, zorg dat je op het juiste moment van het jaar naar het eiland reist en geniet van al het moois dat Kefalonia te bieden heeft!

Kefalonia