Musea

Huis van Myceense Tholosgraven

Ontdek de mysterieuze Tholosgraven van Myceens huis op Kefalonia

Als je aan het prachtige Griekse eiland Kefalonia denkt, komen waarschijnlijk meteen beelden van witte zandstranden en azuurblauwe zeeën in je op. Maar wist je dat dit eiland ook een rijke geschiedenis heeft die teruggaat tot de Myceense tijd? Een van de meest intrigerende archeologische bezienswaardigheden op Kefalonia zijn de Tholosgraven van Myceens huis. Deze mysterieuze grafkamers zijn een must-see voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers die het eiland bezoeken.

Wat zijn Tholosgraven precies?

Tholosgraven zijn ronde, koepelvormige grafkamers die werden gebouwd door de oude Myceense beschaving. De graven werden vaak gebruikt voor belangrijke personen en werden rijkelijk versierd met fresco’s en andere kunstwerken. De Tholosgraven op Kefalonia dateren uit de late bronstijd, ongeveer 1.300-1.200 voor Christus, en behoren tot de best bewaarde voorbeelden van dit type graf in Griekenland.

Een bezoek aan de Tholosgraven

De Tholosgraven op Kefalonia zijn gelegen in de buurt van het dorp Tzanata, in het zuidoosten van het eiland. Het is een korte rit vanuit het populaire toeristische stadje Sami, waar je vaak excursies kunt boeken om de graven te bezoeken. Bij aankomst bij de site, zul je meteen onder de indruk zijn van de imposante koepelvormige structuur van de graven.

Belangrijke informatie:

  • Openingstijden: Dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur
  • Toegangsprijs: €2 voor volwassenen, €1 voor kinderen
  • Tip: Neem een gids mee om meer te leren over de geschiedenis van de graven

De geschiedenis van de Tholosgraven

De Tholosgraven op Kefalonia zijn van onschatbare historische waarde en werpen een fascinerend licht op het leven en de cultuur van de Myceense beschaving. Sommige van de graven zijn meer dan 3.000 jaar oud en bevatten waardevolle artefacten en fresco’s die inzicht geven in de rituelen en gebruiken van deze oude samenleving.

Wat kun je verwachten tijdens je bezoek?

Tijdens je bezoek aan de Tholosgraven zul je de kans krijgen om de indrukwekkende architectuur van de graven van dichtbij te bekijken. Je zult versteld staan van de vaardigheid en precisie waarmee deze koepelvormige structuren werden gebouwd zonder moderne technologie. Daarnaast zul je ook enkele van de artefacten en fresco’s kunnen bewonderen die zijn opgegraven in de graven.

Sluit je reis af met een bezoek aan de lokale taverne

Na een ochtend vol ontdekkingen en geschiedenis, is het tijd om te ontspannen en te genieten van de lokale keuken. Gelukkig zijn er tal van gezellige tavernes in de buurt van de Tholosgraven waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten en een verfrissend glas ouzo. Probeer zeker de lokale specialiteiten zoals moussaka, souvlaki en fava om je dag op Kefalonia in stijl af te sluiten!

Kefalonia