Praktische info

Douanevoorschriften en invoerbeperkingen op Kefalonia

Douanevoorschriften en invoerbeperkingen op Kefalonia

Welkom op het prachtige eiland Kefalonia! Als je van plan bent om dit Griekse juweeltje te bezoeken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de douanevoorschriften en invoerbeperkingen die gelden bij aankomst op het eiland. In dit artikel deel ik mijn ervaring en geef ik je alle informatie die je nodig hebt om je reis soepel te laten verlopen.

Wat mag je wel en niet meenemen naar Kefalonia?

Als je van plan bent om naar Kefalonia te reizen, is het belangrijk om te weten wat je wel en niet mag meenemen. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  • Alcohol en tabak: Je mag maximaal 1 liter sterke drank en 200 sigaretten of 50 sigaren meenemen zonder extra kosten.
  • Geld: Je moet alle bedragen boven de €10.000 aangeven bij de douane.
  • Voedsel: Het is verboden om vlees- en zuivelproducten van buiten de EU mee te nemen.

Controle bij aankomst op Kefalonia

Bij aankomst op de luchthaven of de haven van Kefalonia kan het voorkomen dat je bagage wordt gecontroleerd door de douane. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt en dat je je aan de geldende voorschriften houdt om eventuele vertragingen te voorkomen.

Het is ook belangrijk om te weten dat er beperkingen gelden voor bepaalde goederen die je het eiland wilt binnenbrengen. Zo is het bijvoorbeeld verboden om wapens en drugs mee te nemen en kunnen er strenge straffen gelden voor overtredingen.

Invoerbeperkingen voor specifieke goederen

Naast de algemene invoerbeperkingen zijn er ook specifieke beperkingen voor bepaalde goederen die je naar Kefalonia wilt meenemen. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Planten en dieren: Het is verboden om planten en dieren mee te nemen zonder de benodigde vergunningen.
  • Kunst en antiek: Als je van plan bent om kunst en antiek mee te nemen, moet je kunnen aantonen dat ze legaal zijn verkregen.
  • Medicijnen: Zorg ervoor dat je een medisch voorschrift bij je hebt als je medicijnen meeneemt naar Kefalonia.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Kefalonia te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de douanevoorschriften en invoerbeperkingen die gelden bij aankomst op het eiland. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt en dat je je aan de geldende regels houdt om een zorgeloze vakantie te hebben. Geniet van je tijd op dit prachtige eiland en vergeet niet om te ontspannen en te genieten van al het moois dat Kefalonia te bieden heeft!

Kefalonia