Vervoer

Taxitarieven en informatie over taxistandplaatsen op Kefalonia

Taxitarieven en informatie over taxistandplaatsen op Kefalonia

Ben je van plan om naar het prachtige eiland Kefalonia te reizen en wil je graag weten hoe het zit met de taxitarieven en de taxistandplaatsen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als ervaren reiziger naar Kefalonia deel ik graag mijn kennis en ervaringen met jou, zodat jij goed voorbereid op reis kunt gaan.

Taxitarieven op Kefalonia

De taxitarieven op Kefalonia zijn redelijk betaalbaar en worden over het algemeen vastgesteld door de lokale overheid. Het is belangrijk om te weten dat de tarieven kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag en de afstand die je aflegt. Over het algemeen geldt een starttarief van ongeveer €5,- en daarna betaal je per kilometer een bedrag van rond de €1,50.

Let op dat sommige taxichauffeurs op Kefalonia in het hoogseizoen hogere tarieven kunnen rekenen, dus het is altijd verstandig om vooraf een prijsafspraak te maken om verrassingen te voorkomen.

Taxistandplaatsen op Kefalonia

Op Kefalonia zijn er verschillende taxistandplaatsen te vinden, voornamelijk in de drukkere gebieden zoals de stad Argostoli en de populaire badplaatsen als Lassi en Skala. Ook bij de luchthaven en de haven zijn er altijd taxi’s te vinden die je naar je bestemming kunnen brengen.

De taxistandplaatsen zijn meestal goed aangegeven en de taxi’s zijn herkenbaar aan hun gele kleur. Het is ook mogelijk om telefonisch een taxi te bestellen of via een taxi-app zoals Uber of Beat, die op het eiland actief zijn.

Belangrijke informatie:

  • Starttarief: €5,-
  • Kilometertarief: ongeveer €1,50
  • Hoogseizoen: let op hogere tarieven
  • Telefonisch bestellen: mogelijk
  • Apps: Uber en Beat actief op het eiland

Conclusie

Met deze waardevolle informatie over de taxitarieven en taxistandplaatsen op Kefalonia ben jij helemaal klaar voor een zorgeloze vakantie op dit prachtige eiland. Dus stap in die taxi, leun achterover en geniet van al het moois dat Kefalonia te bieden heeft!

Kefalonia