Vervoer

Parkeermogelijkheden en -tarieven op Kefalonia

Parkeermogelijkheden op Kefalonia

Als je op vakantie gaat naar het prachtige eiland Kefalonia, is het handig om te weten waar je jouw huurauto kwijt kunt. Gelukkig zijn er op het eiland voldoende parkeermogelijkheden, zowel in de steden als bij de bezienswaardigheden. Hier vertel ik je graag meer over de parkeermogelijkheden en -tarieven op Kefalonia, vanuit mijn eigen ervaring.

Parkeermogelijkheden in de steden

In de steden op Kefalonia, zoals Argostoli en Lixouri, zijn er verschillende parkeerplekken te vinden. Je kunt zowel op straat parkeren als in parkeergarages. Let wel op dat sommige straten alleen bestemd zijn voor bewoners, dus zorg ervoor dat je goed kijkt naar de parkeerborden. De tarieven variëren per stad, maar over het algemeen liggen deze tussen de **€1,50 en €3 per uur** voor straatparkeren.

In de parkeergarages zijn de tarieven vaak iets hoger, met prijzen die kunnen oplopen tot **€2,50 per uur**. Het voordeel van parkeren in een garage is echter wel dat je auto veilig staat en beschermd is tegen de zon. Zeker in de zomermaanden kan dit fijn zijn, aangezien het op Kefalonia erg warm kan worden.

Parkeermogelijkheden bij bezienswaardigheden

Als je de prachtige bezienswaardigheden van Kefalonia wilt bezoeken, zoals het Drogarati-grottenstelsel of het kasteel van Assos, is het handig om te weten waar je kunt parkeren. Bij de meeste toeristische attracties zijn er parkeerplaatsen in de buurt, vaak tegen een klein tarief.

De parkeertarieven bij bezienswaardigheden variëren meestal tussen de **€2 en €5 voor een dagkaart**. Het kan handig zijn om contant geld bij je te hebben, aangezien niet alle parkeerautomaten pinbetalingen accepteren. Zo voorkom je dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Tips voor parkeren op Kefalonia

  • Zorg ervoor dat je altijd voldoende kleingeld bij je hebt voor parkeerautomaten.
  • Let goed op de parkeerborden om te voorkomen dat je een boete krijgt.
  • Houd er rekening mee dat in de zomermaanden het drukker kan zijn en parkeerplaatsen schaars kunnen zijn.
  • Als je een hotel boekt, vraag dan of ze parkeergelegenheid bieden voor gasten.

Al met al zijn er voldoende parkeermogelijkheden op Kefalonia en zijn de tarieven over het algemeen redelijk. Met een beetje voorbereiding en deze tips in je achterhoofd, hoef je je geen zorgen te maken over het parkeren op dit prachtige Griekse eiland.

Grappige afsluiting

Dus, als je binnenkort naar Kefalonia gaat, vergeet dan niet om je parkeermuntjes mee te nemen! Zo voorkom je dat je auto op avontuur gaat terwijl jij aan het genieten bent van al het moois dat het eiland te bieden heeft. Happy parking!

Kefalonia