Bezienswaardigheden

De Drogarati-grot

Verken de mysterieuze Drogarati-grot op Kefalonia

Ben jij een avontuurlijke reiziger die houdt van het ontdekken van bijzondere plekken? Dan is een bezoek aan de Drogarati-grot op Kefalonia zeker een aanrader! Deze indrukwekkende grot, gelegen in de buurt van het dorp Sami, trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Laat je onderdompelen in de magische atmosfeer van deze natuurlijke schat en ontdek de wonderen diep onder de grond.

Ontdek de geschiedenis van de Drogarati-grot

De Drogarati-grot is ontstaan zo’n 150 miljoen jaar geleden en heeft een rijke geschiedenis. De grot werd per toeval ontdekt in 1951 toen een deel van het dak instortte tijdens een hevige aardbeving. Sindsdien is de grot een populaire toeristische attractie geworden vanwege haar indrukwekkende stalactieten en stalagmieten.

Bezoek de prachtige kamers en zalen

Bij binnenkomst in de grot word je overweldigd door de schoonheid van de gigantische kamers en zalen. De grootste zaal, de ‘Salon’, heeft een hoogte van maar liefst 20 meter en wordt regelmatig gebruikt voor concerten vanwege de fantastische akoestiek. Terwijl je door de gangen loopt, zie je de stalactieten die vanaf het plafond hangen en langzaam druppelen om nieuwe stalagmieten te vormen.

Ervaar de magie van de verlichte grot

De Drogarati-grot wordt prachtig verlicht met speciale lampen die de natuurlijke vormen en kleuren van de stalactieten en stalagmieten accentueren. Het spel van licht en schaduw zorgt voor een betoverende sfeer die je nergens anders zult vinden. Mis niet de kans om foto’s te maken van deze unieke ervaring en deel ze met je vrienden en familie!

Praktische informatie voor je bezoek

Voordat je de Drogarati-grot bezoekt, zijn er een paar dingen die je moet weten:

  • Openingstijden: De grot is geopend van 10:00 tot 15:00 uur.
  • Toegangsprijs: De entree bedraagt €10 voor volwassenen en €5 voor kinderen.
  • Kledingadvies: Draag comfortabele schoenen en neem een jas mee, want het kan koel zijn in de grot.
  • Bereikbaarheid: De grot is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Geniet van een onvergetelijk avontuur

Laat je betoveren door de magische wereld van de Drogarati-grot en maak herinneringen die een leven lang meegaan. Vergeet niet om je camera mee te nemen en deel je avontuur met de hashtag #DrogaratiCave op sociale media. Een bezoek aan deze prachtige grot op Kefalonia is een ervaring die je niet mag missen!

Kefalonia