Steden

Metaxata

Welkom in Metaxata, het schilderachtige dorpje op Kefalonia

Als je op zoek bent naar een authentieke Griekse ervaring, dan is Metaxata op Kefalonia de place to be. Dit pittoreske dorpje ligt verscholen in de groene heuvels van het eiland en ademt een sfeer van rust en sereniteit. Hier kun je genieten van de traditionele Griekse gastvrijheid en de prachtige natuurlijke omgeving. Ik heb onlangs een bezoek gebracht aan Metaxata en was meteen betoverd door de charme van dit verborgen juweeltje.

De geschiedenis van Metaxata

Metaxata is een van de oudste dorpen op Kefalonia en kent een rijke geschiedenis. Het dorp werd gesticht in de 16e eeuw en heeft een bewogen verleden gekend, met invasies en aardbevingen die het dorp hebben gevormd tot wat het vandaag is. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de traditionele huizen met kleurrijke bloempotten en houten luiken. Het is alsof je terug in de tijd reist.

Wat te doen in Metaxata

Er is genoeg te zien en te doen in Metaxata. Breng een bezoek aan de lokale taverna’s en proef de heerlijke Griekse gerechten, gemaakt met verse ingrediënten uit de regio. Maak een wandeling door de olijfboomgaarden en geniet van het prachtige uitzicht over de Ionische Zee. Of bezoek de Byzantijnse kerk van Agios Spyridon, een van de oudste kerken op het eiland.

Accommodatie in Metaxata

Als je besluit om langer in Metaxata te verblijven, zijn er verschillende accommodatiemogelijkheden beschikbaar. Van knusse guesthouses tot luxe villa’s, er is voor elk wat wils. Kies voor een verblijf in een traditioneel stenen huis met uitzicht op de heuvels, voor een echt lokale ervaring.

Transport naar Metaxata

  • Vlieg naar de luchthaven van Kefalonia en huur een auto om naar Metaxata te rijden.
  • Neem een taxi vanuit de nabijgelegen stad Argostoli naar Metaxata.
  • Maak gebruik van het openbaar vervoer, zoals de lokale bus, om naar Metaxata te reizen.

Geniet van de natuurlijke schoonheid

Een van de grootste trekpleisters van Metaxata is de prachtige natuurlijke omgeving. Maak een wandeling door het nabijgelegen ravijn van Agios Gerasimos en bewonder de weelderige vegetatie en de kristalheldere beekjes. Of verken de kustlijn en ontdek verborgen baaien en afgelegen stranden waar je in alle rust kunt genieten van de zon en de zee.

Laat je betoveren door Metaxata

Metaxata is een dorp dat je niet snel zult vergeten. De vriendelijke bewoners, de sfeervolle straatjes en de prachtige natuur maken van Metaxata een bestemming die je hart zal veroveren. Ik ben verliefd geworden op dit dorp en kan niet wachten om terug te keren en opnieuw te genieten van al het moois dat Metaxata te bieden heeft.

Tot ziens in Metaxata!

Kefalonia