Weer & Klimaat

Meer van Melissani

Ontdek de betovering van het Meer van Melissani op Kefalonia

Ben je op zoek naar een magische plek om te bezoeken tijdens je verblijf op het prachtige Griekse eiland Kefalonia? Dan mag een bezoek aan het Meer van Melissani zeker niet ontbreken! Dit natuurlijke wonder is een absolute must-see tijdens je vakantie en zal je zeker betoveren met zijn unieke schoonheid.

De schoonheid van het Meer van Melissani

Het Meer van Melissani is een ondergronds meer dat gelegen is in een grot aan de oostkant van Kefalonia. De grot is genoemd naar de mythologische nimf Melissani, die volgens de legende verdween in de grot nadat ze verliefd was geworden op de god Pan. Het meer zelf heeft een indrukwekkende diepte van ongeveer 40 meter en wordt gevoed door zoetwaterbronnen diep onder de grond.

Maar wat dit meer echt spectaculair maakt, is het heldere blauwe water dat schittert onder invloed van het zonlicht dat door een opening in het plafond van de grot naar binnen schijnt. Het kleurenpalet dat ontstaat van donkerblauw naar turquoise is werkelijk adembenemend en zorgt voor een betoverende ervaring.

Hoe kan je het Meer van Melissani bezoeken?

Wil je het Meer van Melissani van dichtbij ervaren? Dan kan je een boottocht maken over het meer en genieten van het prachtige uitzicht op het kristalheldere water. De boten vertrekken vanaf de ingang van de grot en nemen je mee op een ontspannen tocht over het meer, waarbij de gids interessante feiten en verhalen deelt over de geschiedenis van de grot.

De beste tijd om het Meer van Melissani te bezoeken is vroeg in de ochtend of laat in de middag, wanneer de zon op zijn hoogste punt staat en het water het meest schittert. Zorg er ook voor dat je je camera bij de hand hebt, want dit is een plek die je zeker wilt vastleggen!

Praktische informatie

Voor een bezoek aan het Meer van Melissani moet je een ticket kopen bij de ingang van de grot. De prijs van het ticket is **€7,50** voor volwassenen en **€4,50** voor kinderen. De grot is geopend van **09:00 tot 15:00 uur** en is het hele jaar door toegankelijk voor bezoekers.

Als je met de auto naar het Meer van Melissani gaat, kan je gemakkelijk parkeren bij de ingang van de grot. Het is ook mogelijk om de grot te bereiken met de bus vanuit verschillende steden en dorpen op het eiland.

Geniet van de betovering van het Meer van Melissani

Of je nu een natuurliefhebber, een geschiedenisfanaat of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring tijdens je vakantie, het Meer van Melissani op Kefalonia zal je zeker niet teleurstellen. Dompel jezelf onder in de betoverende schoonheid van dit natuurlijke wonder en geniet van een onvergetelijke ervaring op dit prachtige Griekse eiland!

Kefalonia