Musea

Folkloremuseum van Zoodochos Pigi

Ontdek de Griekse folklore bij het Folkloremuseum van Zoodochos Pigi

Ben je op zoek naar een authentieke Griekse ervaring tijdens je bezoek aan Kefalonia? Breng dan zeker een bezoek aan het Folkloremuseum van Zoodochos Pigi! Dit charmante museum neemt je mee op een reis door de rijke folklore en tradities van Griekenland. Hier kun je alles leren over de gebruiken, klederdracht, ambachten en muziek die het Griekse culturele erfgoed zo uniek maken. Het museum is gelegen in het pittoreske dorpje Markopoulo en is een absolute must-visit voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

De geschiedenis van het Folkloremuseum

Het Folkloremuseum van Zoodochos Pigi werd opgericht in het begin van de 20e eeuw met als doel de Griekse folklore te behouden en te promoten. Het museum is gehuisvest in een prachtig gerestaureerd traditioneel gebouw en herbergt een indrukwekkende collectie voorwerpen en artefacten die de rijke cultuur van Griekenland weerspiegelen.

Wat kun je verwachten?

Als je het Folkloremuseum van Zoodochos Pigi bezoekt, kun je je onderdompelen in de Griekse tradities en gebruiken. Bewonder prachtige klederdrachten uit verschillende regio’s, ontdek traditionele ambachten zoals weven en pottenbakken, en luister naar traditionele Griekse muziek en dans. Het museum organiseert ook regelmatig workshops en demonstraties, zodat je zelf deel kunt nemen aan de eeuwenoude ambachten en tradities.

Praktische informatie

  • Locatie: Markopoulo, Kefalonia
  • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur
  • Toegangsprijs: €5 voor volwassenen, €3 voor kinderen
  • Rondleidingen: Op aanvraag beschikbaar in het Grieks, Engels en Duits

Conclusie

Laat je betoveren door de Griekse folklore en tradities bij het Folkloremuseum van Zoodochos Pigi. Een bezoek aan dit museum is niet alleen leerzaam, maar ook een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Dompel jezelf onder in de Griekse cultuur en geniet van de schoonheid en diversiteit van het rijke culturele erfgoed van Griekenland. Een absolute aanrader tijdens je verblijf op Kefalonia!

Kefalonia