Weer & Klimaat

Baaien en inhammen van Kefalonia

Baaien en inhammen van Kefalonia

Als je op zoek bent naar een paradijselijk eiland vol prachtige baaien en inhammen, dan is Kefalonia de place to be! Tijdens mijn reis naar dit Griekse eiland heb ik vele van deze adembenemende plekken mogen ontdekken en ik kan je vertellen, het was een ervaring om nooit te vergeten. In dit artikel neem ik je mee op een ontdekkingsreis langs de mooiste baaien en inhammen van Kefalonia, zodat jij straks zelf ook kunt genieten van al het moois dat dit eiland te bieden heeft.

Myrtos Beach

Myrtos Beach is ongetwijfeld een van de meest iconische baaien van Kefalonia. Met zijn indrukwekkende kliffen, kraakhelder turquoise water en witte kiezelstenen strand is dit een plek die je niet mag missen. Ik bracht hier een hele dag door, zwemmend in de verfrissende zee en genietend van de prachtige omgeving. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want het uitzicht vanaf de top van de kliffen is werkelijk adembenemend.

Feiten over Myrtos Beach:

  • Gelegen aan de noordwestkust van Kefalonia
  • Bekend om zijn steile kliffen en helderblauwe water
  • Winnaar van meerdere prijzen voor mooiste strand van Griekenland

Assos Village

Assos Village is een schilderachtig vissersdorpje gelegen aan een prachtige inham in het westen van Kefalonia. Ik was meteen betoverd door de kleurrijke huisjes, smalle straatjes en indrukwekkende Venetiaanse kasteelruïne. Een wandeling door dit pittoreske dorpje voelt als een stap terug in de tijd. Vergeet niet om te genieten van een heerlijke Griekse maaltijd in een van de lokale tavernes, terwijl je uitkijkt over de azuurblauwe zee.

Feiten over Assos Village:

  • Idyllisch vissersdorpje aan de westkust van Kefalonia
  • Bekend om zijn Venetiaanse kasteelruïne
  • Populaire bestemming voor een dagtrip

Fiskardo Harbour

Fiskardo Harbour is een van de meest fotogenieke plekken van Kefalonia, met zijn kleurrijke vissersboten, charmante terrasjes en schilderachtige haven. Ik bracht hier een ontspannen middag door, wandelend langs de promenade en genietend van een verfrissend glas ouzo in een van de gezellige cafés. Het uitzicht op de turquoise zee en de Ionische eilanden in de verte is werkelijk onvergetelijk.

Feiten over Fiskardo Harbour:

  • Gelegen aan de noordpunt van Kefalonia
  • Bekend om zijn Venetiaanse huizen en levendige haven
  • Populaire bestemming voor jachten en zeilboten

Na mijn avontuurlijke reis langs de baaien en inhammen van Kefalonia kan ik alleen maar zeggen: dit eiland heeft mijn hart gestolen. De adembenemende natuur, de gastvrije bevolking en het heerlijke eten maken Kefalonia tot een unieke bestemming die je zeker op je bucketlist moet zetten. Dus pak je koffers, zet koers naar dit prachtige Griekse eiland en laat je betoveren door al het moois dat het te bieden heeft!

Kefalonia