Musea

Archeologisch Museum van Kefalonia

Archeologisch Museum van Kefalonia: een reis door de geschiedenis

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en archeologie? Dan is een bezoek aan het Archeologisch Museum van Kefalonia een absolute must tijdens je verblijf op dit prachtige Griekse eiland. Dit museum neemt je mee op een fascinerende reis door de rijke geschiedenis van Kefalonia, van de prehistorie tot de Romeinse tijd. Ik bezocht onlangs dit museum en werd overweldigd door de vele archeologische vondsten en artefacten die hier tentoongesteld worden.

De geschiedenis van het museum

Het Archeologisch Museum van Kefalonia werd opgericht in 1960 en is gevestigd in de hoofdstad van het eiland, Argostoli. Het museum is gehuisvest in een prachtig neoklassiek gebouw en herbergt een indrukwekkende collectie archeologische vondsten die afkomstig zijn uit opgravingen over het hele eiland. Het museum is een belangrijke bron van kennis over de geschiedenis en cultuur van Kefalonia en trekt jaarlijks vele bezoekers.

De collectie

In het Archeologisch Museum van Kefalonia vind je een diverse collectie van voorwerpen uit verschillende tijdperken, waaronder beeldhouwwerken, aardewerk, munten en sieraden. Een van de hoogtepunten van de collectie is de beroemde “Vrouwe van Kefalonia” – een prachtig beeldhouwwerk uit de prehistorie dat werd gevonden in de grot van de Nimf in Sami.

Daarnaast zijn er ook artefacten te zien uit de Romeinse tijd, waaronder mozaïeken, inscripties en grafvondsten. Het museum heeft een aantal goed samengestelde tentoonstellingen die de bezoekers een goed beeld geven van de rijke geschiedenis van het eiland.

Praktische informatie

Het Archeologisch Museum van Kefalonia is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 08:30 tot 15:00 uur. De entree bedraagt €4 voor volwassenen en €2 voor studenten en gepensioneerden. Kinderen onder de 18 jaar hebben gratis toegang. Het museum is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

  • Openingstijden: dinsdag-zondag, 08:30-15:00 uur
  • Entree: €4 voor volwassenen, €2 voor studenten en gepensioneerden
  • Gratis toegang: voor kinderen onder de 18 jaar

Ontdek de verborgen schatten van Kefalonia

Al met al was mijn bezoek aan het Archeologisch Museum van Kefalonia een waardevolle ervaring die me een dieper inzicht gaf in de geschiedenis en cultuur van dit prachtige eiland. Ik raad iedereen die Kefalonia bezoekt aan om een paar uur door te brengen in dit fascinerende museum en de verborgen schatten van Kefalonia te ontdekken. Het zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn!

Maak je klaar voor een reis door de tijd!

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in het verkennen van de cultuur van Kefalonia, het Archeologisch Museum van Kefalonia heeft voor elk wat wils. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je camera en maak je klaar voor een reis door de tijd in dit fascinerende museum. Wie weet welke verborgen schatten je zult ontdekken!

Kefalonia