Vervoer

Rijden en verkeersregels op Kefalonia

Rijden en verkeersregels op Kefalonia

Als je van plan bent om het prachtige Griekse eiland Kefalonia te bezoeken, is het huren van een auto een aanrader. Hiermee kan je makkelijk de verborgen pareltjes van het eiland ontdekken en op je eigen tempo rondrijden. Maar voordat je de auto instapt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale verkeersregels en rijgewoonten. In dit artikel deel ik mijn ervaring en tips over rijden op Kefalonia.

Algemene verkeersregels

Op Kefalonia gelden over het algemeen dezelfde verkeersregels als in de rest van Griekenland. Hier zijn een aantal belangrijke regels om rekening mee te houden:

 • Rijden aan de rechterkant van de weg: Op Kefalonia rijdt men aan de rechterkant van de weg. Houd hier rekening mee, vooral bij rotondes en kruispunten.
 • Alcoholgebruik: Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5. Drink dus geen alcohol voordat je gaat rijden.
 • Veiligheidsgordel: Het dragen van een veiligheidsgordel is verplicht voor alle inzittenden.
 • GSM-gebruik: Het is verboden om tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.

Verkeersborden en signalering

Op Kefalonia kom je dezelfde verkeersborden en signalering tegen als in de rest van Griekenland. Hier zijn een aantal veelvoorkomende borden die handig zijn om te kennen:

 • Stopbord: Dit bord geeft aan dat je moet stoppen.
 • Voorrangsbord: Dit bord geeft aan wie er voorrang heeft op een kruispunt.
 • Snelheidsbord: Dit bord geeft de maximale snelheid op die weg aan.
 • Parkeren verboden: Dit bord geeft aan dat parkeren op die locatie niet is toegestaan.

Rijden op landweggetjes

Op Kefalonia kom je veel smalle landweggetjes tegen die vaak niet geasfalteerd zijn. Wees extra voorzichtig wanneer je over deze wegen rijdt, vooral als er tegenliggers zijn. Neem de tijd en geef elkaar de ruimte om veilig voorbij te kunnen gaan.

Daarnaast zijn sommige landweggetjes zo smal dat er maar één auto tegelijk kan passeren. Maak gebruik van de speciale uitwijkplaatsen om tegenliggers te laten passeren.

Parkeren

Het kan soms lastig zijn om een parkeerplek te vinden, vooral in de drukke toeristische gebieden. Let op de volgende zaken bij het parkeren op Kefalonia:

 • Parkeer alleen op aangewezen parkeerplaatsen: Parkeer niet op stoepen of op plekken waar parkeren verboden is.
 • Betaald parkeren: In sommige steden en dorpen geldt betaald parkeren. Let goed op de parkeerautomaten en tarieven.
 • Verkeersborden: Let goed op verkeersborden die aangeven waar je wel of niet mag parkeren.

Grappige verkeerssituaties

Tijdens mijn ritjes over Kefalonia heb ik een aantal grappige verkeerssituaties meegemaakt. Zo kwam ik eens een geit tegen die midden op de weg stond en weigerde te verplaatsen. Gelukkig had ik alle tijd van de wereld en kon ik rustig wachten tot de geit besloot om verder te gaan.

Ook heb ik gemerkt dat sommige locals een relaxte houding hebben tegenover verkeersregels. Zo kan het voorkomen dat auto’s halverwege een kruispunt stoppen om even snel een praatje te maken met een bekende. Het hoort allemaal bij de charme van het eiland!

Tip voor jou

Als je op avontuur wilt gaan op Kefalonia en de vrijheid wilt hebben om te gaan en staan waar je wilt, is het huren van een auto een uitstekende keuze. Geniet van de prachtige landschappen, idyllische dorpjes en kristalheldere stranden die het eiland te bieden heeft. En wie weet kom jij ook nog een eigenwijze geit tegen die je weg blokkeert!

Kefalonia