Reisgidsen

Hoe kom je het beste naar Kefalonia?

Hoe kom je het beste naar Kefalonia?

Ben jij van plan om het prachtige Griekse eiland Kefalonia te bezoeken? Dan ben je vast benieuwd naar de beste manier om er te komen. In dit artikel deel ik mijn ervaring en tips over hoe je het beste naar Kefalonia kunt reizen. Of je nu met het vliegtuig, de boot of de auto wilt komen, er zijn verschillende mogelijkheden om dit prachtige eiland te bereiken.

Met het vliegtuig naar Kefalonia

De snelste en meest gebruikelijke manier om naar Kefalonia te reizen is met het vliegtuig. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar de luchthaven van Kefalonia, Argostoli. De meeste vluchten vertrekken vanuit Nederland, België of Duitsland en hebben meestal een tussenstop in Athene of een ander Grieks eiland.

Enkele maatschappijen die vluchten naar Kefalonia aanbieden zijn:

  • KLM
  • Transavia
  • EasyJet

Zorg ervoor dat je jouw vlucht ruim van tevoren boekt om de beste deals te krijgen en flexibele reisdata in overweging te nemen. Eenmaal geland op de luchthaven van Kefalonia, kun je een taxi, huurauto of de bus nemen om naar jouw accommodatie te gaan.

Met de boot naar Kefalonia

Als je de voorkeur geeft aan reizen over zee, is het ook mogelijk om met de boot naar Kefalonia te komen. Vanuit verschillende havens op het vasteland van Griekenland vertrekken er veerboten naar Kefalonia. De reis per boot duurt meestal enkele uren, afhankelijk vanaf welke haven je vertrekt.

Enkele havens op het vasteland waar je een veerboot kunt nemen naar Kefalonia zijn:

  1. Patras
  2. Kyllini
  3. Poros

Houd er rekening mee dat het raadzaam is om van tevoren jouw ticket voor de veerboot te boeken, vooral in het hoogseizoen wanneer de vraag hoog is. Eenmaal aangekomen op Kefalonia, kun je ervoor kiezen om een taxi, huurauto of de bus te nemen naar jouw bestemming.

Met de auto naar Kefalonia

Als je liever met de auto reist en de vrijheid wilt hebben om het eiland op eigen tempo te verkennen, kun je ervoor kiezen om met de auto naar Kefalonia te gaan. Er zijn verschillende routes die je kunt nemen om met de auto naar Kefalonia te reizen, afhankelijk vanaf welke plaats je vertrekt.

Als je vanuit Nederland, België of Duitsland met de auto naar Kefalonia wilt reizen, moet je eerst met de veerboot over de Adriatische Zee naar Italië rijden. Vervolgens kun je door Italië en Griekenland rijden en vanuit daar de veerboot naar Kefalonia nemen.

Zorg ervoor dat je jouw route van tevoren plant, rekening houdend met tolwegen, tankstations en overnachtingsmogelijkheden onderweg. Eenmaal op Kefalonia aangekomen, kun je gemakkelijk met de auto het eiland verkennen en genieten van de prachtige landschappen en bezienswaardigheden.

Tip: Combineer vliegen en huren van een auto

Een handige tip om het beste van beide werelden te combineren is om te vliegen naar Kefalonia en ter plaatse een auto te huren. Hiermee ben je flexibel en kun je makkelijk het eiland verkennen in jouw eigen tempo. Zorg ervoor dat je van tevoren een autohuur boekt om verzekerd te zijn van een voertuig naar keuze.

Met deze tips en informatie ben je goed voorbereid op jouw reis naar Kefalonia. Of je nu met het vliegtuig, de boot of de auto reist, er zijn verschillende opties om dit prachtige eiland te bereiken en te genieten van al het moois dat het te bieden heeft. Veel plezier en geniet van jouw verblijf op Kefalonia!

Happy travels!

Kefalonia