Dagtrips

Dagtocht naar het Venetiaanse fort van Assos

Dagtocht naar het Venetiaanse fort van Assos

Ben je op vakantie op het prachtige eiland Kefalonia en op zoek naar een leuke dagtocht? Dan mag een bezoek aan het Venetiaanse fort van Assos zeker niet ontbreken! Dit idyllische dorpje ligt aan de westkust van het eiland en is vanuit verschillende plaatsen makkelijk te bereiken. Ik heb onlangs zelf deze dagtocht gemaakt en deel graag mijn ervaring met je.

Verken het Venetiaanse fort

De eerste stap van de dagtocht naar het Venetiaanse fort van Assos is natuurlijk het verkennen van het fort zelf. Het fort dateert uit de 16e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de Ionische Zee. Wandel door de smalle straatjes van het fort en geniet van de historische sfeer. Vergeet zeker niet je camera mee te nemen, want hier maak je gegarandeerd prachtige foto’s!

Tip: Neem voldoende water en zonnebrandcrème mee, het kan namelijk behoorlijk warm zijn op het fort.

Geniet van de pittoreske omgeving

Na het verkennen van het fort is het tijd om te genieten van de pittoreske omgeving van Assos. Struin door de smalle straatjes met gekleurde huisjes, geniet van een Griekse maaltijd in een lokale taverne en maak een wandeling langs de kust. Vergeet niet af en toe even te pauzeren en te genieten van het prachtige uitzicht!

Een boottochtje naar het fort

Wil je Assos eens van een andere kant bekijken? Maak dan een boottochtje naar het fort! Vanuit de haven van Assos vertrekken regelmatig bootjes die je naar het fort kunnen brengen. Het is een leuke en ontspannen manier om het fort te bereiken en het eiland vanaf het water te bewonderen.

Tip: Probeer een boottocht te plannen tijdens de zonsondergang, het uitzicht is adembenemend mooi!

Praktische informatie

Wil je zelf op dagtocht naar het Venetiaanse fort van Assos? Hier wat handige praktische informatie:

  • Openingstijden fort: dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur
  • Toegangsprijs: €5 per persoon
  • Vervoer: Het is aan te raden om met eigen vervoer naar Assos te gaan, zoals een huurauto of scooter. Vanuit verschillende plaatsen op het eiland gaan ook bussen naar Assos.

Met deze informatie ben je helemaal klaar om op dagtocht te gaan naar het Venetiaanse fort van Assos. Veel plezier en geniet van al het moois dat dit pittoreske dorpje te bieden heeft!

Maak je klaar voor een dag vol avontuur!

Of je nu houdt van historie, prachtige uitzichten of gewoon lekker slenteren door smalle straatjes, een dagtocht naar het Venetiaanse fort van Assos biedt voor ieder wat wils. Dus pak je spullen en ga op avontuur, wie weet wat je allemaal gaat beleven!

Kefalonia