Activiteiten

Bezoek aan kloosters en historische kerken op Kefalonia

Bezoek aan kloosters en historische kerken op Kefalonia

Op het prachtige Griekse eiland Kefalonia is er naast de prachtige stranden en adembenemende natuur nog veel meer te ontdekken. Een bezoek aan de vele kloosters en historische kerken op het eiland is een absolute must voor cultuurliefhebbers en geschiedenisfanaten. Tijdens mijn verblijf op Kefalonia heb ik verschillende van deze bijzondere plekken bezocht en ik deel graag mijn ervaringen met jou.

Moni Agiou Gerasimou klooster

Een van de meest indrukwekkende kloosters op Kefalonia is het Moni Agiou Gerasimou klooster, gelegen in de buurt van Valsamata. Dit klooster is gewijd aan de heilige Gerasimos en herbergt zijn relieken. Het prachtige complex bestaat uit een kerk, een kloostercel en een kleine museum. De prachtige fresco’s en iconen in de kerk zijn absoluut de moeite waard om te bewonderen.

Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur

Toegangsprijs: Gratis

Panagia Platytera kerk

Een andere bijzondere plek die je niet mag missen is de Panagia Platytera kerk in de hoofdstad Argostoli. Deze prachtige kerk is gewijd aan de Maagd Maria en is bekend om zijn indrukwekkende architectuur en prachtige fresco’s. De sfeer in de kerk is zeer rustgevend en het is een geweldige plek om even tot jezelf te komen.

Openingstijden: Dagelijks geopend van 8:00 tot 20:00 uur

Toegangsprijs: Gratis

Moni Sission klooster

Het Moni Sission klooster is een van de oudste kloosters op Kefalonia en dateert uit de 13e eeuw. Het klooster is prachtig gelegen in de heuvels en biedt een schitterend uitzicht over de omgeving. Een bezoek aan dit klooster is niet alleen een culturele ervaring, maar ook een unieke natuurbeleving.

Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 9:00 tot 16:00 uur

Toegangsprijs: €2 per persoon

Afsluiting

Na een inspirerende en culturele dag vol ontdekkingen bij de kloosters en historische kerken op Kefalonia, kan ik met een gerust hart zeggen dat dit eiland zoveel meer te bieden heeft dan alleen zon, zee en strand. De rijke geschiedenis en prachtige architectuur maken van Kefalonia een unieke bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar meer dan enkel ontspanning. Dus, pak je camera en ontdek de verborgen schatten van dit betoverende eiland.

Kefalonia